Yabancı Dil Öğreniminde Hızlı Adımlar

Hipnozla Hızlı ÖğrenmeHipnozla Hızlı İngilizce Programı öğrencilerin İngilizce’yi rahat bir zihin durumunda iyi hissederek kısa zamanda öğrenmesi için tasarlanmış canlı bir programdır. Amerika, Almanya, İngiltere ve birçok modern ülkede yabancı dil eğitimi profesyonel dil laboratuarlarında gelişmiş ve çok boyutlu yaklaşımlarla yapılıyor.

Hipnoterapi Eğitim Enstitüsü (HTI) İngiltere ve Türkiye (HTI – TR) 1950’li yıllardan sonra özellikle Doğu Bloğu ülkelerinde geliştirilen tüm ileri öğrenme teknikleri ve hızlı hipnotik fenomenlerle gelişmiş bir İngilizce Öğrenme Programı sunuyor. Eğlenceli bir ortamda öğrencinin rahat trans teknikleriyle Alfa Durumuna geçip aynı anda hem rahat hem de aktif bir şekilde en üst seviyede ideal bir konsantrasyon seviyesi oluşturmasını sağlıyor. Sürükleyici bir kitabı heyecanla okurken olduğu gibi zihnin Alfa Durumun’da da kişi dış etkenleri (ortamdaki rahatsız edici sesler gibi) geliştirdiği zihin gücüyle gözardı ederek odaklanmak istediği yöne tüm dikkatini rahatça verebiliyor. En üst seviyede sürekli konsantrasyon, eğlenceli aktiviteler, rahatlatıcı müzik ve görsel ve dokunsal materyallerle, psikodrama, hızlandırılmış öğrenme ve hafıza teknikleriyle hipnotik teknikler birleştirildiğinde öğrenci yabancı bir ülkede İngilizce öğrenir gibi kendini eğlenceli bir sürecin içinde hissediyor.

Bir bebeğin anadilini öğrenmeye başlaması gibi ilk aşamada yabancı dilde kişinin söylemek istediklerini en temel kalıplarla konuşarak ifade etmesi sağlanıyor ve sonrasında akıcılık, İngilizce konuşan ülkelerdeki yaygın kalıpların yerleşmesi ve gramer rahatça öğreniliyor. Program sonunda öğrenciler yabancı dilin anlamını kendi ana dilleri gibi “hissederek” kavramaya ve farklı yer ve bağlamlarda kendi kendilerine kullanmaya başlıyorlar.  İngilizce “bilme” deneyimiyle gelen kendine güven ve inançla yeni bilgi içgüdüsel bir motivasyonla çok daha hızlı ve kolay yerleşiyor ve sonraki seviyelerde öğrenme hızı, kapasitesi ve becerisi hızla artıyor.

Hipnoterapi Eğitim Enstitüsü 30 yılı aşan tecrübesiyle bu konuda bir çalışma başlattı. Aşağıda eğitimlerle ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

http://www.hipnozturkiye.com/2.asp?see=250