Forbes: İşte Daha İyi Olmak için Hipnoz Kullanımı

Girişimciler ve üst düzey yöneticiler odaklanmak ve öne geçmek için bir çok araç ve ritüelden faydalanıyor. Jack Dorsev her iş gününe bir tema veriyor, Winston Churchill her sabah yatağından çalışırdı ve Başkan Harry Truman her sabah enerjik bir yürüyüşten sonra oval ofisteki zorlu işine dönmeden önce bir shot burbonu mideye indirirdi. Fakat bazı liderler psikolojik hünerlerini bilemek için biraz daha farklı perhizler uyguluyorlar.

“Bu kadar çok CEO’nun ve üretim şirketinin başkanlarının hipnoz kullanması olağanüstü” diyor Savannah, Georgia’da üst düzey yöneticiler, aktörler ve yönetmenler ve yapımcılardaniki saatlik seanslar için $25,000 alan Dr. Steve G. Jones.

Bu çok başarılı ve çok zengin birçok kişi için bir tür gizli silahtır”

Konsantrasyon ve OdaklanmaJones seansların birinci saatini sadece danışanlarıyla konuşarak, onların hipnoterapiyle ulaşmak istediklerini öğrenip anlayark geçiriyor. “Onların yoluna çıkanın ne olduğunu arıyorum” diyor. “Bazen sadece boşanma, birisinin ölümü, bir tür hastalık, işten kovulma gibi yaşamsal bir olay oluyor.” Jones aynı zamanda danışanların güçlü yönlerini veya bilinçaltı benliklerine ilham verecek gerçek yada hayali kahramanlıklarını veya kahramanlaştırdıklarını da arıyor.

Hedeflerle ilgili çalışmaların birçoğu sonunda paraya çıkıyor. “Genellikle ‘Ben her yıl X miktar para kazanmak istiyorum’ diyorlar” diye belirtiyor Jones. “Bu yeterince cazip bir hedef değil. İçinde tutkuyla ilgili birşeyler de olması gerekir.” Onun yerine Jones yüklü para kazanılan bir günün sonundaki olumlu duyguları yaratıyor.

Jones’un seanslarının ikinci saatinde gerçek hipnoz uygulanıyor. “Onları geçmişte yaşadıkları başarıya odaklıyorum ve oraya çapalıyorum böylece gelecekte de onun aracılığıyla ilerleyebilirler” diyor. Eğer danışanın olağanüstü başarıları yoksa onlara başarının nasıl hissettirdiine yönelik canlandırm yaptırıyor ve kendine güvenlerini artırmak için o duygularla bağlıyor. Hesaplaması zor olsa da ve tüm hastalar birbirinden farklı olsa da John seanslarının ortalama altı ay etkili olduğunu anlatıyor.

Alicia Cramer hipnotik sanatların bir başka uygulaması. Cramer hipnozdan ilk defa 2005 yılında fiziksel ve cinsel tacize kurban olduktan sonra travma sonra stres bozukluğunu aşmak için faydalandı.

“Genel bir hipnoterapist oldum yani insanlar kilo verme, uyku sorunları, stres ve anksiyete için bana ulaşıyorlardı” dedi.

Cramer kısa süre sonra girişimcilik ve iş dünyasında daha büyük engelleri aşmaya ihtiyaç duyan insanlara yönelmeye başladı. Kendisi de küçük bir pazarlama şirketi yöneten ve yakın zamanda Tokinu isimli bir online güvenlik şirketi kuracağından şaşırtıcı olmadı.

Bugün Cramer Wausau, Wisconsin’deki evinden danışanlarıyla iş dünyasında etkinkliği artırmak üzerine çalışıyor.

“Eğer birisi toplum önünde konuşmaktan korkuyorsa ve kariyerini ilerletmesi için o beceriye ihtiyacı varsa hipnoz çok etkili bir tekniktir.”

“Fakat aynı zamanda aşırı stres ve kaygılı da birçok kişi geliyor” diye bitiriyor Cramer.

 

Kaynak: Forbes Magazine

Çeviri: Psk. Hasan Arslan

Hasan Arslan Hipnoz Eğitimi