Kurumsal Basamakları Tırmanırken Hipnozun 5 Faydası

Profesyonel hayatımı kendi işimi yaparak geçirmemin bir sebebi var: ben otoriteye boyun eğmekten hoşlanmıyorum. Herkesin geleneksel yaşam tarzının absürtlüklerini eğip bükmekten keyif aldığım stand up gösterileri yapmam da bunun bir göstergesidir.

Fakat bir kaç yıl önce benim yaratıcı becerilerimden faydalanmak isteyen bir televizyon şirketinden uzun vadeli bir teklif aldım. Proje ilginçti, seyahat cezbediciydi ve para makuldu. Tek istisna şirketin sahibiydi. Ne ilginç, ne cezbedici ne de makul bir adamdı. Onun lütfetmesi ve zayıf liderliğiyle televizyon dizileri yapmanın günlük stresi kat kat artmıştı.

Proje tamamlandıktan sonra biran önce kendimi serbest çalışmanın yeşil ovalarına attım. Fakat yine de merak ediyordum “Diğer insanlar bunu nasıl yapıyor? Kurumsal çevrenin yorucu temposuna nasıl dayanıyorlar?” Stres, depresyon, kaygı, az uyku, aile hayatını ihmal etmek ve “korkunç patronlar”, hepsi birden üzerinize geliyor.

Stand up komedi şovumu bir de sahne hipnozu ekleyerek şovu genişlettim ve insan zihninin ne kadar güçlü olduğunu farkettim.

Hipnozda insanları güldürmektense onları geliştirebilecek fırsatlar vardır

Hipnoz veya biraz daha spesifik olarak hipnoterapi avantaja dönüşebilen bir iyi olma halini ortaya çıkarıyor. Kurumsal dünyada kabus olarak adlandırdığım bir süreçten sonra geride kalan tüm kurumsal yöneticilerime yardımcı olmak istedim. Hipnoz ünlü gizli silahtı

Hipnoz spesifik mesajların bilinçaltı zihne ekilmesiyle işler. Hipnoterapide bu tür mesajlar sınırlayıcı davranışlarımızı düzeltmek için yönlendirirler. Bu yeni ekilen olumlamalar kişi günlük hayatını yaşarken onun içsel zihninde işlemeye devam eder. Amaç olumsuz davranışın azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılmasıdır.

İş yerinde kişinin sadece başa çıkması için değil fakat aynı zamanda öne geçmesi için de hipnozun yardımcı olabileceği 5 alan vardır:

 

  1. Korkuları Fethetmek İçin 

interesting-facts-about-Mexico-5Hipnoz uzun zamandır korkuları veya fobileri tarafından kısıtlanmış insanlara normal bir hayat yaşamaları için yardımcı oluyor. Birçok fobinin travmatik deneyimlerin yan ürünü olarak geliştiğini düşünürsek psikolojik bir tabiata sahipler. “Hepsi kafan” dedikleri şey. Fakat araştırmacılar bu korkuların ortaya çıkışının sadece ebeveynlerimizden öğrendiğimiz korkularla ilgili değil fakat aynı zamanda onların genetiği ve beynimizdeki farklı seviyelerdeki kimyasal transmiterlerle ilgili de olduğunu belirtiyor. Hipnoterapi bu korkuların, özellikle işyerine yansıyanların hafifletilmesinde doğal ve rahat bir yol olarak düşünülür.

 

Örneğin müşteri hizmetleri  ele avuca sığmaz müşterileri yönetmek için beceri ister. Eğer bir çalışan yüzleşmekten korkuyorsa veya bu tür durumlarda rutin konuşmalar yapmaktan çekiniyorsa bu işyerindeki tutumunu zayıflatabilir.

Birçok kişi için korkuya verilen içgüdüsel tepki kaçınmadır.

Ve bu da müşterilerin aramalarını görmezden gelmek veya diğer çalışanlarla etkileşim kurmaktan kaçınmak demektir. Bir travmayla veya yaşam değiştiren olayla yüzleştikten sonra işyerindeki başarınızı kısıtlayan korkuları fethetmek için hipnoterapiyi bir seçenek olarak düşünün.

      2. Kaygıların Üstesinden Gelmek için

 

Hipnoterapinin bir başka kullanım alanı da kaygıları rahatlatmasıdır. Bu özellikle işle ilgili stresle mücadele için dev bir silaha dönüşebilir. Aynı anda birkaç işi yapmak, müşterilerle ilgilenmek ve işin diğer gereksinimlerini karşılamak (özellikle zaman baskısıyla) göz korkutucu olabilir. Bazı çalışanlar iş yerindeki stresle başa çıkmak zorunda olmasına rağmen aşırı stres ciddi performans sorunları anlamına gelir.

Hipnozla olumsuz düşünceleri ve duyguları hedefledikten sonra çalışanlar daha iyi uyuduklarını, görevlerle daha iyi başa çıktıklarını ve nihayetinde gereksiz kaygıdan kurtulduklarını belirtmişilerdir.

Kaygılı veya aşırı yüklü çalışanlar duygularını da pek gizleyemezler. Stres bedenin fiziksel yapısına nüfuz etme eğilimindedir ve bu da sivilcelenme (akne), saçlarda aşırı kırıklık, kilo kaybı ve zayıf görünümle dışa vurulabilir. Stres öncesi tetikleyicilerle mücadelede hipnoz kullanarak bir çalışan daha dirençli ve yeterli olabilir.

       3. Özgüveni Yeniden Kazanmak için

 

Confidence-BoostÖzgüvende artış her kariyerde büyük bir yükselme potansiyelidir. Genellikle bir zam veya yükselme istediğini söyleyenler (veya talep edenler) bunu alırlar. Birçok profesyonel kariyer koçu müşterilerinin iş pazarındaki en büyük mücadelesinin iyi maaş veren pozisyonlar için gereken özgüvene sahip olmalarıdır.

Güçlü ve zayıf yanlarını derinden anlayan bireyler projelerinde ve profesyonel ilişkilerinde daha başarılı olma eğilimindedirler.

       4. Hafızayı ve Konsantrasyonu Geliştirmek için

 

Araştırmalar hipnozun hafızayı geliştirebildiğini göstermiştir. Bu işyerinde paha biçilmezdir, özellikle bir çalışanın karmaşık bir dizi istatistiği veya müşsteri ismini hatırlaması gerekiyorsa. Hatırlama becerisini geliştirerek bir çalışan iş arkadaşları ve üstleri tarafından daha iyi organiza olmuş ve işe kendini vermiş olarak algılanabilir. Hipnoz beynin hafızayı kaydeden ve bilgiyi çağıran kısmını hedefleyerek çalışır. Spesifik teknikler kullanarak hipnoz hipnoz bir çalışanın daha fazla bilgiye daha çabul ulaşmasını sağlar, böylece kişi işyerinde daha üretken olabilir.

 

       5. İş Becerilerini Daha Keskin Hale Getirmek için

 

Hipnoterapinin aynı zamanda hayati iş becerilerini keskinleştirmede de başarılı olduğu görülmüştür. Bu beceriler önceden belirtilen stres, kaygı, unutkanlık veya özgüven eksikliği gibi eksikliklerin engellenmesini sağlar. Bu engellerin ortadan kaldırılmasında hipnoz kullanarak kişi odağını ihtiyacı olan becerilere çevirerek alanında yıldızlaşabilir. Bu becerilerden bazıları cana yakın ve arkadaş canlısı olmak ve güzel konuşabilmektir. Bununla ilişkili görevler toplum önünde konuşmadan başarılı bir iş organizasyonuna ev sahipliği yapmaya kadar değişir. Bunu yapmak için hipnoz görsel canlandırma ve meditasyon ve olumlu düşüncelerin onaylanmasının kombinasyonundan faydalanır. Bu beceriler kariyer gelişimi ve iş başarısında hayati önem taşırlar.

 

Kaynak:  http://www.business.com/entrepreneurship/5-ways-hypnosis-can-help-you-climb-the-corporate-ladder/

Çeviri: Psk. Hasan Arslan

 

Hipnoterapiyi Profesyonel Öğrenmek için Yakın Zamandaki HTI Eğitimleri:

Hasan Arslan Hipnoz Eğitimi

Terapotik-Donusum